DSC03568

Splitleasing

Split leasingomkostningerne mellem medarbejder og virksomhed.

Splitleasing til erhverv

Har du meget erhvervskørsel i din private bil, så er det værd at overveje splitleasing. Typisk siger man, at der skal være min. 60% kørsel erhvervsmæssigt i din private bil, før det kan svare sig at overveje splitleasing. Men har du det, kan der være store fordele ved denne leasingform.

Som navnet antyder, så splitter man nemlig leasingaftalen i to: En til virksomheden og en til medarbejderen. Man deler dermed omkostningerne til bilen, herunder udgifter til service, reparationer og brændstof. Virksomheden betaler for udgifterne til erhvervsmæssig kørsel, mens du betaler til de udgifter, der er i forbindelse med den private kørsel.

For medarbejderen er fordelen, at man ikke bliver beskattet af ordningen, og for virksomheden er fordelen, at man ikke betaler alle udgifter til bilen selv. Det er ofte selvstændige virksomhedsejere, der bruger splitleasing, fordi man vinder både som virksomhed og privatperson. Derfor er det endnu mere attraktivt for selvstændige.

Kontakt os og hør mere

Hvad er splitleasing?

Splitleasing er en leasingform, hvor virksomhed og medarbejder deler eller splitter udgifterne til bilen. Det er et alternativ til en almindelig firmabilsordning, og med splitleasing undgår medarbejderen beskatningen, mens virksomheden ikke betaler alle udgifter til bilen. Der laves to kontrakter, hvor medarbejderen får den ene, og virksomheden har den anden.

Derfor er det ofte selvstændige virksomhedsejere, der benytter splitleasing. Her undgår man at blive belastet to gange for bilen, nemlig både i virksomheden og ved at man selv beskattes af firmabilsordning.

Der skal som tommelfingerregel være min. 60% erhvervsmæssig kørsel i ens private bil, før det kan svare sig at lave en splitleasing.

Mercedes E Klasse 2022 Bagende

Hvordan fungerer splitleasing?

Man får som sagt to kontrakter, når man splitleaser: Virksomheden får en, mens medarbejderen får den anden. Hermed kan udgifterne deles, efter hvordan bilen bruges.

Der monteres en GPS-tracker i bilen, så al kørsel kan registreres. Det sker i en elektronisk kørebog, hvor man markerer, hvilke ture der har været i erhvervssammenhæng, og hvilke der er private.

Splitleasing vil typisk være en operationel leasing, hvor der er inkluderet både service, reparationer og dæk, fordi det er den nemmeste måde at dele alle udgifter helt lige.

VW 2021 Passat GTE Variant Parkeret

Fordele ved splitleasing

I en splitleasingaftale bliver alle udgifter til bilens drift delt forholdsvist. Det er derfor en mellemting mellem kørsel i privat bil og fri bil.

 • Brugeren undgår at blive beskattet af fri bil.
 • Virksomheden står ikke alene med udgifterne til brugerens bil.
 • Du skal som bruger ikke selv stille med en bil til arbejdsbrug.
 • Virksomheden undgår at betale kilometerpenge - i stedet betaler man en andel af leasingydelserne.
LDK Guy Office

Vi er klar til at vejlede

Der er mange ting at forholde sig til, når du skal vælge den rette leasingløsning. Det er blandt andet her, at LEASING DK’s erfarne konsulenter sidder klar med gode råd og masser af viden på specifikke bilmærker.

Du kan trygt regne med, at LEASING DK holder dig i hånden hele vejen gennem de mange valg. Du er med andre ord sikret en personlig og yderst professionel rådgivning. 

Kontakt os

 • Bilfolk. Ikke bankfolk.
  Bilfolk. Ikke bankfolk.
  Kvalificeret rådgivning om både biler og leasing.
 • Kort tid. Lang tid. Du bestemmer.
  Kort tid. Lang tid. Du bestemmer.
  Fleksible leasingløsninger med valgfri løbetid.
 • Landsdækkende levering og service
  Landsdækkende levering og service
  Erhvervsleasing til hele Danmark.