Prins Joachim åbnede fantastisk bil-udstilling

50 "Årets Bil i Danmark"-modeller står gennem det næste halve år udstillet i henholdsvis Viborg og Hvidovre.

Der var på alle måder fuldt hus, da Viborg Museum og Forstadsmuseet fredag den 5. oktober havde inviteret til officiel åbning af udstillingen "Familien Danmark på hjul".

Mødesalen var proppet til sidste mand og kvinde - og selve udstillingsarealerne var også fyldt op med samtlige de 50 biler, der er blevet kåret som "Årets Bil i Danmark" fra den spæde start i 1969 til den nyeste vinder - Seat Arona, der bærer titlen som Årets Bil i Danmark 2018.

En række veloplagte talere gjorde deres til, at åbningsfesten blev alt andet end kedelig - både formanden for MKD (Motorjournalisternes Klub Danmark, der står bag Årets Bil-kåringerne). Karsten Lemche, Viborg-borgmester Ulrik Wilbek og livsstils- og bilguru Christian Grau havde trykket speederen i bund.

En fantastisk god årgang

Den sidste taler i rækken var prins Joachim (og ja, det er ham, der ses på billedet til højre), der selv er meget glad for biler.

Han kører klassisk motorløb og blev på behørig vis fragtet til åbningsseancen på Farvervej i Viborg i en knaldrød Ford Capri - altså en bil mage til den, der blev kåret som den første Årets Bil i Danmark. Det var i 1969.

- Det var på alle måder en rigtig god årgang, konstaterede prinsen, der da heller ikke undlod at gøre opmærksom på, at han selv kom til verden dét år.

Var tæt på at købe en Multipla

Prins Joachim viste klart, at han ved en hel del om biler - og han afslørede blandt andet, at han på et tidspunkt havde den noget specielle Fiat Multipla - som blev Årets Bil i Danmark 2000 - under overvejelse.

- I den periode havde vi fået behov for god plads, men vi valgte en anden model i stedet, fortalte prins Joachim.

Efter den officielle åbning fik prinsen og de andre talere mulighed for at tage den første runde blandt de mange biler. En af bilerne er Ford Scorpio, som i 1986 var en af de mest hotte firmabiler på markedet. 

Bilerne flytter til Sjælland

Herefter åbnede udstillingen for de øvrige gæster - og det bliver der ved med at være indtil den 30. december 2018.

Dernæst er der flyttedag - og samtlige biler og andet grej fra udstillingen rykker til København. "Familien Danmark på hjul" fortsætter på Forstadsmuseet i Hvidovre fra den 24. januar til den 22. april 2019.

Man kan læse meget mere om den helt særlige udstilling her.

Se flere billeder fra åbningen herunder:

Her kan du lease bil med et smil